Nijer’de çöl iklimi nedeniyle yaşanan kuraklık, içme suyu krizi ile birlikte tarım arazilerini de oldukça olumsuz şartlara sürüklüyor. Kuraklık ve gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle binlerce aile açlık çekiyor ve yüzbinlerce çocuk kronik yetersiz beslenme nedeniyle hastalanıyor. Nijer’de bölge halkının tarlalardan elde edebilecekleri buğday ise ortalama bir aileyi sadece birkaç gün idare edebiliyor.
Her yıl gıda-su krizi yaşayan ve Birleşmiş Milletler ‘in İnsani Gelişme Endeksi'nde 188 ülke içerisinde son sırada yer alan Nijer’in köylerinde temiz su olmaması çeşitli hastalıklara yol açarken, akar suyun yakın olduğu yerlerde de gerekli hijyen koşullarının sağlanamaması farklı sağlık krizlerine yol açıyor. Özellikle kolera, tifo, dizanteri ve zatürre gibi hastalıklar ülkede çok sayıda çocuğun ölümüne neden olurken yetişkinlerde de yataklı hasta sayısının artmasına sebep oluyor.
Tüm bu çerçevede Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC), bölgede gerçekleştirdiği değerlendirmelerin ardından geçtiğimiz haftalarda IDRF desteği ile Boulkass, Bonzare, Fadifoga, Louggal, Gueria-Boboye, Bangoubanda gibi 20 köyün verimli tarım arazilerine kavuşması için 17 adet su kuyusunu faaliyete geçirdi.
Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC), mevsim koşullarına göre her daim farklı insani krizlere gebe olan Nijer’in ihtiyaç analizlerini tamamladıktan sonra, bölgedeki dezavantajlı toplulukların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik yeni projeler geliştirmeyi sürdürecek.