PANDEMİ GLOBAL SORUNDUR SAVAŞ VE FELAKET BÖLGELERİNDE ULUSLARARASI MÜDAHALE ŞART


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Başkan Vekili Muzaffer Baca, insan hakları perspektifinden COVID-19 aşısına erişimi değerlendirmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde panelist olarak yer aldı.

Muzaffer Baca’nın; Suriye Yemen ve Ukrayna gibi dezavantajlı bölgelerdeki aşı uygulamalarına dair yaşanan süreci değerlendirdiği ve Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın (IBC) bölgedeki başarılı uygulamalarını paylaştığı toplantıya; Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyelerinin yanı sıra, Konsey’in daimi beş üyesi olan Rusya, ABD, Çin, İngiltere ve Fransa ayrıca USAID ve Amerika Dışişleri Bakanlığı temsilcileri de katıldı.

11 Nisan 2022 tarihinde halka açık olarak düzenlenecek olan “Pandemilere Yönelik Ortak ve Etkili Müdahale Toplantısı” öncesinde, çatışma halinde olan veya çatışma yaşamış ülkelerde COVID-19 aşısına eşit erişim ve bu bağlamda dezavantajlı topluluklara sağlanacak güvenilir ve yeterli sağlık hizmetleri değerlendirildi.

Muzaffer Baca, tüm bu çerçevede özellikle aşı çalışmaları için tüm güvenlik unsurlarını kapsayan uluslararası bir müdahale sistemi kurulmasının üzerinde dururken, ilaç ve tıbbi malzeme gerekliliğinin yanı sıra, söz konusu bölgelerdeki sağlık personeli ihtiyacına ve lojistik / işletme giderlerinin de karşılanmasına özellikle dikkat çekti. Muzaffer Baca; pandeminin başladığı ilk günden bu yana var olan keskin eşitsizliğe yönelik Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC)’nın Suriye, Yemen ve son olarak şu an Ukrayna’da gerçekleştirdiği çalışmaları da katılımcılarla paylaştı.

BM, CARE, OXFAM ve Uluslararası Gönüllü Kuruluşlar Konseyi (ICVA)’nün düzenlemiş olduğu panelde; IRC, One Youth One Heart Initiative ve yine CARE’dan temsilciler de konuşmacı olarak yer alırken, tüm katılımcılar alanda yaşadıkları deneyimleri doğrudan aktararak COVID-19 aşısının daha adil uygulanmasına yönelik somut önerilerini paylaştılar.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı; özellikle mülteci kamplarının dezenfektasyonu, on binlerce COVID-19 test kiti ve hijyen malzemesini kriz bölgelerine ulaştırarak yaklaşık 100 bin kişiye pandeminin başladığı 2020 yılından bu yana destek sağlıyor.



SUDAN'DA SESSİZ ÇIĞLIK: ÇATIŞMANIN ORTASINDA AÇLIKLA MÜCADELE

Sudan’da 1 yılı aşkın süredir devam eden iç savaş, gıdaya erişimde yaşanan sorunların her geçen gün daha da de ...

SURİYE’DEKİ KRİZE MÜDAHALE İÇİN ACİL ÇAĞRI

Arkaplan: Çatışmaların tırmanması da dâhil olmak üzere Suriye'de yaşanan son gelişmeler, hâlihazırda 16 milyon ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI SURİYE KRİZİNE MÜDAHALE EDİYOR!

ACİL DURUM-GERİ DÖNÜŞ VE KAPASİTE GELİŞTİRME ÖNCELİKLİ KONULAR… Suriye Devriminin Arka Planı Bashar al-Assa ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN