Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın (IBC) Konya’da faaliyette olan toplum merkezinde Türkçe dil eğitimi gören Ahmed, merkezde yer alan çocuk dostu alanı IBC Konya Toplum Merkezi ekibi ve diğer yararlanıcılarla beraber yeniden tasarladı.
Kursta gördüğü sevgi ile birlikte özgüveni ve yetenekleri ile yeniden bağ kuran Ahmed, 33 yaşında ve dört yıl önce doğup büyüdüğü topraklar olan Irak’ı terk ederek Türkiye’ye gelmiş. Ülkesinde yaşanan kriz ve istikrarsız ortam nedeniyle Türkiye’de hayata tutunmaya çalışan Ahmed, Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Konya Toplum Merkezi’nde hem Türkçesini geliştiriyor hem de merkezin yasal ve psikolojik destek mekanizmalarından yararlanıyor.
Asıl mesleği gazetecilik olan Ahmed, “Dünyayı güzel görürsem, güzeldir diye düşündüm her zaman ama hiçbir şeyin yolunda gitmediği günler oldu. Hayatın benim önüme koyduğu engelleri aşarak mutlu olmayı öğrendim. Bu yolculuktaki en büyük destekçim Mavi Hilal oldu. Türkçe kursuna başlayana kadar neredeyse kendimi izole etmiştim ancak buradaki ekip o kadar sevgi dolu bir yaklaşımla bana destek oldu ki kendimi gün geçtikçe daha iyi hissetmeye başladım” diyor. En büyük hayali ise ileride özellikle yerinden edilmiş dezavantajlı kişiler için kişisel gelişim ve sanat atölyeleri kurmak…
Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Konya Toplum Merkezi; CLIP 2 projesi kapsamında, Federal Alman Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ve Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları (ECHO) ortak finansmanıyla, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) tarafından yürütülüyor ve her ay yüzlerce yararlanıcıya psikososyal / yasal destek hizmetleri, dil kursları, mesleki gelişim / beceri kursları ve sosyo-kültürel aktiviteleri ücretsiz olarak sağlıyor.