DEPREM BÖLGESİ İÇİN ULUSLARARASI YARDIM KAMPANYAMIZ BAŞLADI!


Bağış kampanyamıza destek vermek için: http://goto.gg/58539

Kahramanmaraş merkezde meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem, 6 Şubat sabahı çok sayıda binanın yıkılmasına ve yüzlerce insanın sokaklara kaçmasına neden oldu. Yerel saatle 04:17'de (01:17 GMT) meydana gelen deprem bir dakikadan fazla sürerken bölgede benzeri görülmemiş hasara yol açmıştır. Ardından gelen bir dizi artçı sarsıntının ardından, yerel saatle 13:24'te 7.5 büyüklüğünde bir başka güçlü deprem meydana geldi ve zaten harap olmuş şehirlerde daha fazla yıkıma neden oldu. Bölgede şu an arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremde Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis başta olmak üzere10 şehrin önemli ölçüde etkilendiğini açıkladı.

Deprem ve artçı sarsıntılar Suriye, Lübnan ve Kıbrıs'ta da hissedildi.

AFAD’ın açıkladığı son verilere göre şu an 2400 kişi depremde hayatını kaybetti, yaralıların sayısı ise artmaya devam ediyor.

Suriye devlet haber ajansı SANA'nın bir Sağlık Bakanlığı Yetkilisinden aldığı bilgiye göre de komşu Suriye'de yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda binlerce yıkılmış bina görülürken; korkmuş bölge sakinleri kaosun ortasında karanlık sokaklarda toplanıyor. Kurtarma görevlileri ise el fenerleriyle arama-kurtarma çalışmaları yürütürken görülüyor.

US Geological Survey’e göre bu depremin, aynı büyüklükte 30.000 kişinin ölümüne yol açtığı 1939 yılından bu yana Türkiye'yi vuran en şiddetli deprem olduğu ifade ediliyor.

Büyük hasara yol açan ve 18.000'den fazla insanın ölümüne neden olan 7,6 büyüklüğündeki 1999 İzmit depremi ise pek çok kişinin hafızasında hala tazeliğini koruyor.

Güçlü artçı sarsıntılar Türkiye'nin güney ve orta kesimlerinde hissedilmeye devam ediyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Deprem şehrimizde güçlü bir şekilde hissedildi" derken, bölge halkına evlerinin dışında beklemelerini ve sakin olmalarını tavsiye etti. Vali Gül; "Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarımızı kullanmayalım. Ana yolları kalabalıklaştırmayalım. Telefonları meşgul etmeyelim" uyarısında bulundu.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC), felaketin merkez üssü olan Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın yanı sıra ağır hasarın rapor edildiği Hatay'daki ofislerinde yardım çalışmalarına başladı. Kilis'teki IBC ofisleri Kuzey Suriye'ye hizmet verirken, IBC Şanlıurfa ofisinden Diyarbakır ve Malatya'ya yardım ulaştırıyor.

Acil İhtiyaçlar:

  • On binlerce çadır
  • Çadırlar için ısıtıcılar
  • On binlerce battaniye
  • Termal giysiler
  • En az 5000 kişi için
  • Hazır yemek
  • Temel ilk yardım kitleri

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC), bölgedeki tüm kapasitesini seferber etmiş ve tüm bölgesel operasyonları koordine etmek üzere Gaziantep'te bir acil müdahale koordinasyon merkezi kurmuştur.

Bağış kampanyamıza destek vermek için: http://goto.gg/58539



MİKOLAYİV HALKINA SICAK DESTEK…

Rusya ve Ukrayna arasında 2022 yılının Mart ayından beri yaşanan çatışmalar, sivillerin yaşam koşullarını olumsuz yönde etkil ...

LÜBNAN: ÇATIŞMANIN GÖLGESİNDE…

Lübnan’da 2006 yılından bu yana yaşanan çatışmalar sağlık, ekonomi ve günlük hayatı derinden etkiliyor. İsrail v ...

YEMEN’DE SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Yemen’de iç huzursuzluk 10 yıldan beri devam ediyor. Uzun süren çatışmalar pek çok sorunu da beraberinde getiriyor ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN