SORAN’DA BİNLERCE İNSANIN İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILADIK!


6 Şubat’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 altı şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli sarsıcı depremler tüm ülkenin seferberlik dolu bir güne uyanmasına neden oldu.

Hatay başta olmak üzere 11 ilde maddi ve manevi pek çok yıkıma yol açtı. Peş peşe yaşanan depremlerde 50 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken; 100.000’nin üzerinde kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Meydana gelen şiddetli sarsıntılar Kuzey Suriye’de de oldukça etkili bir şekilde hissedildi. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, beraberinde getirdiği bilgi birikimi ve tecrübesini adeta bir pusula gibi kullanarak Türkiye ve Kuzey Suriye halkları için temel insani yardım ve ihtiyaçların belirlenmesi için ivedi bir şekilde görev almaya başladı.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, deprem bölgesinde faaliyetlerini 1 yılı aşkın bir süredir büyük bir özveri ile sürdürmeye devam etti. Depremin yarattığı manevi etkileri en aza indirebilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylı psikososyal destek sağlamanın yanı sıra; mobil mutfak, mobil duş ve tuvaletleri de depremzedelerin hizmetine sundu. Tüm bu hizmetlerin yanı sıra çetin koşullarda en fazla etkilenenlerin başında çocukların geldiğinin yüksek farkındalığı ile hareket eden Vakıf, yeni doğan, üç yaş altı ve okul çağında olan çocukları önceliklendirerek sert mevsim koşullarında da zorlanmamaları adına giysi, sağlık yardımları (ilaç ve mobil hizmet hizmetleri dahil), hijyen malzemeleri, bebek bezi, mama desteği de sağladı.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, bu zorlu süreç içerisinde bir yandan ülke içerisinde şiddetli sarsıntılardan maddi ve manevi yönden etkilenen depremzedelerin temel gereksinimlerine yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ederken, bir diğer yandan ise şiddetli sarsıntılardan önemli ölçüde zarar gören yerlerden biri olan Kuzey Suriye’ye de yardım elini uzattı. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem Kuzey Suriye’de yerleşim yerlerine, tesislerine ve bölgenin altyapısına büyük ölçüde zarar verdi. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, bölgedeki ihtiyaçları gidermek adına ivedi bir şekilde harekete geçti. Yoğun ve titiz çalışmalar sonucunda Soran’da su ihtiyacını karşılayan hasara uğramış ana su deposunun restore çalışmalarına başlandı. Bununla birlikte aynı bölgede 100 metreküp kapasiteli yeni su deposunun inşaatını tamamlamak ile beraber; depremde zarar gören 50 metreküplük su deposunun restorasyon çalışmaları da tamamlandı.

Soran şehrinde meydana gelen kentsel büyüme ve yoğun nüfus artışı mevcut su kuyularına bir yenisinin daha eklenmesi ihtiyacını ortaya koydu. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Soran Belediye Başkanı Mühendis Mohamed Taleb mevcut durum ve inşası devam eden su kuyusunun önemi ile ilgili yerel televizyon kanalına önemli açıklamalarda bulundu.



MİKOLAYİV HALKINA SICAK DESTEK…

Rusya ve Ukrayna arasında 2022 yılının Mart ayından beri yaşanan çatışmalar, sivillerin yaşam koşullarını olumsuz yönde etkil ...

LÜBNAN: ÇATIŞMANIN GÖLGESİNDE…

Lübnan’da 2006 yılından bu yana yaşanan çatışmalar sağlık, ekonomi ve günlük hayatı derinden etkiliyor. İsrail v ...

YEMEN’DE SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Yemen’de iç huzursuzluk 10 yıldan beri devam ediyor. Uzun süren çatışmalar pek çok sorunu da beraberinde getiriyor ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN