ÇOCUKLAR BARIŞI ÇİZDİ


Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı yararlanıcıları, Dünya Barış Günü için çizdikleri resimlerle ödül aldılar. Çizilen resimler çocuk gözüyle barışı resmederken, toplumsal barışın sürdürülebilir kılınması adına umutları yeşertti.

 

Yarışma, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği – SGDD tarafından 21 Eylül Uluslararası Barış Günü dolayısıyla sığınmacı çocuklar için düzenledi. 24 Eylül’de Ankara Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Temsilci Yardımcısı Margarita Vargas Angula, SGDD Genel Koordinatörü İbrahim Kavlak, Ankara Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Canlı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uluslararası Koruma Daire Başkan Vekili Bayram Yalınsu ve sığınmacı çocuklar katıldı. Mavi Hilal Vakfı adına yararlanıcı Raghad Aboudeil ve ailesi, Sosyal Hizmet Uzmanı Eda Ayrancı ve Sultanbeyli Toplum Merkezi Koordinatörü Emrah Genç katıldı. Katılımcılar, günün anlam ve önemine binaen barışın önemini vurgulayan mesajlar verdi.

 

Mavi Hilal Vakfı adına konuşma yapan Eda Ayrancı, sürdürülebilir barışın önemini vurgulayarak “Barış olmayan bir ülkede kin, nefret ve kaos hakimdir. Barışın sadece 21 Eylül’de değil her gün hatırlanması, insanların huzurlu, mutlu ve savaşın olmadığı bir dünyada yaşamaları dileğiyle.” dedi. 

 

Yarışmada üçüncü olan Mavi Hilal yararlanıcısı Raghad Aboudeil ise organizasyon için SGDD yetkililerine ve emeklerinden dolayı Mavi Hilal Vakfı öğretmenlerine teşekkür ederek “Bugün burada sadece kendi adıma değil aynı zamanda mansiyon ödülü almaya hak kazanan Nedia Çabakcıy ve Lin Cibakçi arkadaşlarım adına da bulunduğumu mutlulukla dile getirmek isterim.” dedi. Konuşmalarının ardından SGDD Mülteci Korosu, barış temalı şarkılardan oluşan kısa bir konser verdi. Daha sonra, barışın inşasına vurgu yapmak amacıyla düzenlenen “Çocuk Elinden Barış” adlı resim yarışmasının ödül törenine geçildi.

 

Uluslararası Mavi Hilal Sultanbeyli Toplum Merkezi, 2015 yılından itibaren Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçları için hizmet vermeye devam ediyor. Proje, AB Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilmekte ve BM Göç Örgütü - IOM uygulama ortaklığında yürütülmektedir. Proje ile sığınmacılar için eğitim kursları, yasal danışmanlık ve psikososyal destek hizmeti verilmekte olup sosyal uyum faaliyetleri düzenlenmektedir. Mavi Hilal Vakfı ayrıca Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Konya ve Bursa’da Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projeler yürütmektedir.



MİKOLAYİV HALKINA SICAK DESTEK…

Rusya ve Ukrayna arasında 2022 yılının Mart ayından beri yaşanan çatışmalar, sivillerin yaşam koşullarını olumsuz yönde etkil ...

LÜBNAN: ÇATIŞMANIN GÖLGESİNDE…

Lübnan’da 2006 yılından bu yana yaşanan çatışmalar sağlık, ekonomi ve günlük hayatı derinden etkiliyor. İsrail v ...

YEMEN’DE SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Yemen’de iç huzursuzluk 10 yıldan beri devam ediyor. Uzun süren çatışmalar pek çok sorunu da beraberinde getiriyor ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN