SULTANBEYLİ’DE SOSYAL UYUM EĞİTİMİ


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) sosyal uyum programı kapsamında okullarda kapsayıcı ve destekleyici eğitimler veriliyor. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı ile Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Anafartalar Orta Okulu’nda Türk vatandaşı ve Suriyeli öğrencilere yönelik ‘Sosyal Uyum Eğitim Programı’ gerçekleştirildi.

Eğitimle birlikte okul içinde öğrenciler arası iletişim ve etkileşimin arttırılması ve dezavantajlı grupların güçlendirilmesi ile okul başarılarının yükseltilmesi amaçlanıyor. Gerçekleştirilen eğitimler katılımcı ve yansıtıcı öğrenme araçları ile uygulanarak yaş grubunun ilgisine uygun biçimde tasarlandı.

Forum tiyatrosu, yaratıcı drama ve grup tartışması yapılarak farklı temalarda etkili öğrenme ortamı sağlandı. Uygulanan eğitimlerin temaları ise Birlikte Yaşam, Uyuşmazlık Çözümü ile Farklılıkların Uyumu ve Zenginliği başlıklarından oluştu. Bu türlü eğitimler, gruplar arası iletişimin artması, farklılıklara toleransın güçlenmesi ve birlikte zaman geçirme kültürünün gelişmesine yarıyor. Eğitimlere katılan öğrencilere program sonucunda katılım sertifikası verildi.



LİBYA'DAKİ SEL FELAKETİNE MÜDAHALE İÇİN ACİL ÇAĞRI

Arka Plan 10 Eylül’de Libya’nın kuzeydoğusunda yaşanan Daniel Fırtınası şiddetli yağmurlara ve ani sellere yol aça ...

KUZEY SURİYE’DE DEPREM SONRASI SANİTASYON VE SAĞLIK PROGRAMLARIMIZIN İLK AŞAMASI TAMAMLANDI

EYVA’A KAMP Eyva’a’nın 2 No’lu kampı, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremin ardından kuruldu ve kamp sakinlerinin ta ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI DEPREM GÜNCEL RAPORU, 15 EYLÜL 2023

Kahramanmaraş depremlerinin tüm durum raporlarına ulaşmak için tıklayın Kahramanmaraş depremlerinin tüm durum ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN