ATMIYORUZ, DÖNÜŞTÜRÜYORUZ


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı,  IOM (Uluslararası Göç Örgütü) tarafından uygulanan ve BPRM (Birleşik Devletler Nüfus, Mülteci ve Göç Bürosu) tarafından fonlanan Toplum Merkezi Projesi kapsamında çocuklar için eğitsel atölye çalışmaları devam ediyor. Dönüşüm Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen “Geri Dönüşüm Atölyesi” ile çocuklar hem farkındalık kazandı hem de dönüştürülebilir malzemeler ile ritim aletleri yaptılar.

İki gün süren Enstrüman Atölyesi’nde çocuklara atıklardan enstrüman tasarımı üzerine eğitim verilmiştir. Atölye öncesi biriktirilen metal, cam, plastik ve karton kutulardan farklı sesler çıkartan enstrümanlar tasarlanmıştır. Tasarlanan enstrümanlarla 3 haftasonu boyunca Perküsyon Ritim Atölyesi yapılmıştır. 

Atölyede doğa ve insan etkileşimi hakkında konuşulup malzeme bilgisi de verilerek üretim aşamasına geçilmiştir. Ayrıca çocukların çevreye dair gözlemleri dinlenerek çözüm önerileri üzerine tartışılmıştır. Farkındalık Atölyesi sonrası katılımcılardan geri dönüşüm hakkında geri bildirimleri alınarak atölye tamamlanmış ve çocuklar evlerine yeni bilgi ve becerilerle dönmüşlerdir.



AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

GAZZE’DE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN VERİLEN MÜCADELE

UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve B ...

AB SURİYE VE BÖLGENİN GELECEĞİNE DESTEK KONFERANSI BRÜKSEL’DE TAMAMLANDI

Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri konferansın açılış konuşmaları, paneli ve yuvarlak masa toplantısında da hiçbir ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN