SANCAKTEPE VE ESENYURT PSİKOSOSYAL DESTEK VE BİLGİLENDİRME MERKEZLERİ HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR


Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, 2017 yılından bu yana, İstanbul’un Sancaktepe ve Esenyurt ilçelerinde World Vision ortaklığında ve Avrupa Birliği İnsani Yardım Fonu desteği ile Psikososyal Destek ve Bilgilendirme Merkezleri’nde ihtiyaç sahibi mülteci gruplara destek olmaktadır.

 

 

Merkezlerimizde, ihtiyaç sahibi kişilere hukuki ve psikososyal destek, ihtiyaç belirleme, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerine yönlendirme hizmetleri sağlanmaktadır. Ayrıca, eğitim, sağlık, ikamet, çalışma koşulları, aile birleşimi gibi konularda da danışmanlık hizmeti verilmektedir. Merkezlerimizdeki hizmetler ile 2019 yılından bu yana yaklaşık 5000 kişiye ulaşılmıştır.

Psikososyal Destek ve Bilgilendirme Merkezleri, COVID-19 önlemleri kapsamında gerekli hijyen kurallarına göre önlem alınarak hizmetlerine devam etmektedir. Normalleşme süreci ile merkezlerdeki çalışma saatleri düzenlenerek, randevu sistemine geçilmiştir.

 

 

 

Randevu almak için gerekli detayları aşağıda bulabilirsiniz.

     

 



ÇAD’DA BİNLERCE GÜLÜMSEYEN YÜZ!

Çad’da yaşanmaya devam eden toplumsal kriz, pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Ortaya çıkan olumsuz tablo ülk ...

FAS’IN KAHRAMAN KADINLARI…

Kadınların toplumsal hayata kazandırılmasının ve ekonomik özgürlüklerine sahip olmalarının büyük bir öneme sahi ...

GAZZE’DE HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Gazze’de geçtiğimiz Ekim ayından bu yana eşi benzeri görülmemiş insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN