ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI AFRİKA’DAKİ YARDIM ÇALIŞMALARINI GENİŞLETİYOR


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Somali ve Mali’nin ardından Libya, Çad, Burkina Faso, Nijer ve Burundi gibi diğer Afrika ülkelerine de yardım eli uzatmak için çalışmalarını hızlandırdı.

 

Libya

İç savaşın paramparça ettiği Libya’nın Covid-19 ile mücadelesine destek olmayı öncelikli hedeflerinden biri haline getiren Uluslararası Mavi Hilal Vakfı bölgenin her iki tarafında yer alan toplam 26 adet acil müdahale merkezine tıbbi destek sağlayacak.

Ayrıca 4 adet Covid-19 tanı merkezi Trablus hükümeti tarafından belirlenen bölgelerde kurularak hizmet vermeye başlayacak.

 

Burundi

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Burundi’de engelliler için tekerlekli sandalye temini ve su kuyusu projelerine başlıyor.

Proje kapsamında önümüzdeki günlerde, 500 adet tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve 100 adet su kuyusu inşasının tamamlanması planlanıyor.

 

 

Çad ve Burkina Faso

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Çad ve Burkina Faso’da da 1000 er aileye temel beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere aylık gıda paketleri dağıtımı gerçekleştirecek.

Çad da özellikle mültecilerin yoğun olarak bulunduğu Bongor bölgesinin ihtiyaçları karşılanırken, Burkina Faso da ise yerinden edilmiş göçmenlerin başkenti kabul edilen Ouagadougou bölgesi ve çevresinin temel ihtiyaçlarına yönelik gıda paketleri dağıtımı gerçekleştirilecek.

 

Nijer

IBC Nijer’deki 20 adet köyün su ve sanitasyon ihtiyacını karşılayacak; aynı zamanda tarımsal faaliyetlerde de kullanıma olanak sağlayacak su kuyularını faaliyete geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Sudan

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı geçtiğimiz aylarda, Sudan’da yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarmak için büyük bir gıda dağıtımı kampanyası gerçekleştirmişti.

Önümüzdeki günlerde ise bölgedeki barınma, geçim ve istihdam sorunlarına odaklanarak projelerini bu kapsamda genişletmeyi hedefliyor.

 



AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

GAZZE’DE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN VERİLEN MÜCADELE

UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve B ...

AB SURİYE VE BÖLGENİN GELECEĞİNE DESTEK KONFERANSI BRÜKSEL’DE TAMAMLANDI

Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri konferansın açılış konuşmaları, paneli ve yuvarlak masa toplantısında da hiçbir ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN