KUZEY SURİYE KAMPLARI ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI DESTEĞİ İLE ISINIYOR


Soğuk hava şartlarının kendini iyiden iyiye hissettirirdiği bugünlerde Kuzey Suriye’nin çadır kentlerindeki yaşam koşulları da günden güne zorlaşıyor.

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) Azez bölgesinde yaşayan, zorla yerlerinden edilmiş ve özellikle bu mevsimde ihtiyaçları artan kişiler için IDRF iş birliği ile 2020-2021 Suriye Kışlık Yardım Projesini uygulamayı sürdürüyor.

Proje kapsamında; geceleri hava sıcaklığı -5 dereceye kadar düşen bölgedeki ısınma sorununu gidermek üzere yakıt dağıtımları geçtiğimiz hafta başladı. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Sınır Ötesi Ekibi kamplarda yaşam mücadelesi veren 500 ihtiyaç sahibi ailenin ısınma sorununa çözüm getirdi. 

Suriye’de yaşanan savaş ve çatışmanın ilk günlerinden bu yana yaşanan insani krize yardım eli uzatmak için çalışan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı önümüzdeki günlerde ihtiyaç duyulan hayati desteği sağlamak için bölgedeki projelerini genişletmeye ve hızlandırmaya devam edecek. 



FAS DEPREMİ IBC DURUM RAPORU, 22 EYLÜL 2023

Fas'ta son yüzyılın en güçlü sarsıntısı olan 6,8 büyüklüğündeki depremin, Fas'ın orta kesimi ...

LİBYA'DAKİ SEL FELAKETİNE MÜDAHALE İÇİN ACİL ÇAĞRI

Arka Plan 10 Eylül’de Libya’nın kuzeydoğusunda yaşanan Daniel Fırtınası şiddetli yağmurlara ve ani sellere yol aça ...

KUZEY SURİYE’DE DEPREM SONRASI SANİTASYON VE SAĞLIK PROGRAMLARIMIZIN İLK AŞAMASI TAMAMLANDI

EYVA’A KAMP Eyva’a’nın 2 No’lu kampı, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremin ardından kuruldu ve kamp sakinlerinin ta ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN