Türkiye'de bulunan mülteciler ve ev sahibi toplulukların haklarını korumak ve bu amaçla tasarlanan politikaları ve programları geliştirmek hedefiyle faaliyete geçen Türkiye Mülteci Konseyi’nin 20’den fazla sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren 2. Olağan Genel Kurulu toplantısı, 26 Ağustos 2021 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdi.
Toplantıda Divan Heyeti seçiminin ardından 2018-2021 Faaliyet Raporu ve Denetim Kurulu Raporları ile birlikte Standart Operasyon Prosedürleri üyelerin onaya sunuldu. TMK’nın yeni dönemde gerçekleştireceği faaliyetlerin de değerlendirildiği toplantıda, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun asil ve yedek üyeleri için seçim gerçekleştirildi.
Yapılan seçimin ardından hali hazırda İGAM ve OXFAM ile kurucularından olduğu Türkiye Mülteci Konseyi’nin yeni Yönetim Kurulu’na tekrar seçilen Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, 20 yılı aşkın tecrübesi ve ulusal- uluslararası platformlarda kurduğu güçlü ağlar ile TMK’nın temel hedeflerine ulaşması için çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.
Türkiye Mülteci Konseyi (TMK); özellikle mülteciler üzerine çalışan sivil toplum örgütlerini ortak strateji ve hedefler doğrultusunda bir araya getirirken; yerel, ulusal, uluslararası düzeylerde zorunlu göçe dair politikaların belirlenmesi ve buna yönelik kararların alınmasında STK’ların etkin katılımını sağlamaya yönelik aktif ve etkili bir ağ kurmayı amaçlamaktadır.
İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM)
Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC)
Hayata Destek - İnsani Yardım Derneği
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)
Afgan Mülteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ARSA)
Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği
İzmir’de Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği
Ravdanur Derneği
Suriyeli Edebiyatçılar ve Yazarlar Derneği
Beynelmilel İnsani Göçmenler Derneği
Fikir ve Sanat Atölyesi Derneği (FİSA)
Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV)
Sened İnsani Yardım Derneği
İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV)
Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD)
WATAN