‘’SADECE ÇADIRIMIZI DEĞİL YÜREĞİMİZİ DE ISITTINIZ’’


Afrin’de şiddetlenen yağışların sebep olduğu su baskınları, iç savaş mağduru ailelerin yaşadığı çadırları kullanılamaz hale getirdi. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Sınır Ötesi Programlar Koordinatörü Nuran Kızılkan liderliğindeki acil yardım ekibi, Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) desteği ile bölgedeki ailelere 200 soba ve 600 branda teslimini gerçekleştirdi.

Zorlu kış şartlarında derme çatma çadırlarda yaşamak zorunda olan ihtiyaç sahipleri bu destekle kışı sıcak geçirebilecek.

Muhammed’in Hikayesi

‘’Sadece çadırımı değil yüreğimizi de ısıttınız’’ diyerek başladı sözlerine Muhammed Al Nakeen…

38 yaşında, 4 çocuk babası Muhammed 2011 de Halep’te muhalif gösterilerine katıldığı sırada bir keskin nişancı tarafından kolundan vurulmuş.

9 yıllık evli olan Muhammed’in kızı, Halep’te yaşanan çatışmalar ve bombalar arasında doğmuş. Muhammed o günleri ‘’Cehennemi yaşadık, her gün sokaklarda yaşanan çatışmalar arasında, hayatta kaldığımız için dua ediyorduk’’ diyerek ifade ediyor.

2016 yılında Halep şehri tahliye edilirken ikinci çocukları Ahmed henüz 8 aylıkmış.

 ‘’Sonra İdlib’ kırsalına yerleştik’’ diye devam ediyor Muhammed yaşadıklarını anlatmaya…

“Göç yüzünden İdlib’de sayı birkaç kat arttı. İş bulmak, çalışmak, eve ekmek götürmek çok zordu. Sonra İdlib’i de vurmaya başladı Rejim güçleri. Tekrar kabus dolu günlere döndük…”

Muhammed ve ailesi; 5 yıl yaşadığı İdlib kırsalından rejim güçlerinin saldırıları ve yaşam şartlarının ağırlığı nedeniyle bu kez Afrin’e göç etmeye karar vermişler.

‘’Soba ve branda dağıtımını duyduğumda çarşıda yeni yerleştiğim çadıra soğuk ve yağmurdan korunacak branda ve ısınmak için battaniye bulmaya çıkmıştım. Branda çok pahalıydı alamadım. Çocuklara battaniye alıp geldiğimde, sizleri branda ve soba dağıtırken gördüm bu brandayla çadırımı yağmurdan koruyacağım, sobayla kışımız sıcak geçecek. Çadırımızı değil yüreğimizi de ısıttınız’’ diyerek sevincini paylaştı.



ÇAD’DA BİNLERCE GÜLÜMSEYEN YÜZ!

Çad’da yaşanmaya devam eden toplumsal kriz, pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Ortaya çıkan olumsuz tablo ülk ...

FAS’IN KAHRAMAN KADINLARI…

Kadınların toplumsal hayata kazandırılmasının ve ekonomik özgürlüklerine sahip olmalarının büyük bir öneme sahi ...

GAZZE’DE HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Gazze’de geçtiğimiz Ekim ayından bu yana eşi benzeri görülmemiş insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN