KUZEY SURİYE’DEKİ KAMPLARIN SAĞLIĞI IBC MOBİL KLİNİK EKİBİ’NE EMANET


Suriye'nin Halep iline bağlı El-Bab ilçesinde, sağlık hizmeti verebilecek merkez kalmaması nedeniyle Uluslararası Mavi Hilal Vakfı özellikle, yerinden edilmiş kişilerin sağlık hizmetlerine erişimi için mobil klinik hizmetini hayata geçirdi.

Pandemi koşulları nedeniyle sağlık hizmetlerine gün geçtikçe daha fazla ihtiyaç duyulurken, hastanelerin bulunduğu bölgelerde yaşanan ulaşım sıkıntısı da mağduriyetlerin artmasına sebep oluyor. Tüm bu çerçevede Uluslararası Mavi Hilal Vakfı; bünyesinde 2 doktor, 2 hemşire, 2 de sağlık çalışanı bulundurduğu mobil klinik ile yaşanan krizin etkilerini azaltmaya yönelik birinci basamak sağlık hizmetleri olan; teşhis, tedavi ve rehabilitasyona yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar desteği ve Suriye Sağlık Görev Gücü koordinasyonu ile faaliyette olan klinik; deneyimli doktor ve sağlık ekibi ile oldukça zor koşullarda hayatını sürdüren yerinden edilmiş kişilere gereken kontrol ve müdahaleleri gerçekleştirirken, ilaç temini konusunda da destek sağlıyor.



AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

GAZZE’DE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN VERİLEN MÜCADELE

UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve B ...

AB SURİYE VE BÖLGENİN GELECEĞİNE DESTEK KONFERANSI BRÜKSEL’DE TAMAMLANDI

Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri konferansın açılış konuşmaları, paneli ve yuvarlak masa toplantısında da hiçbir ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN