ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI AFGANİSTAN’A 6 AYDA 20 TON ÜZERİNDE GIDA MALZEMESİ VE 25000 KİŞİYE KIŞLIK MALZEME ULAŞTIRDI


Afganistan nüfusunun yarısından fazlası açlık ve zorlu kış şartları ile mücadele ediyor.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) son 6 ayda yaklaşık 5000 aileye 20 tondan fazla gıda malzemesi sağlarken, 15.000’i çocuk 25.000 kişiye de kışlık giysi ve battaniye ulaştırdı. Ramazan ayında ise 3000 aileye Ramazan paketi ve hijyen kiti dağıtımı gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) bu süreçte Afganistan halkına desteğini aralıksız sürdürüyor. Taliban’ın 15 Ağustos’ta başkent Kabil’i ele geçirmesi ardından başlayan belirsizlik ve dış desteğin kesilmesi ile ekonomik alt yapının çökmesi büyük bir insani krizi tetikledi. Son verilere göre ülkede yaşayan 22 milyon kişi güvenli gıdaya erişim sağlayamıyor.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı ağustos ayı sonunda başlattığı insani yardım çalışmalarıyla 5000 aileye ulaştı. Daha sonra, düzenli gıda yardımı ve kışlık malzeme ihtiyaçlarının teminini hedefleyen acil yardım programı çerçevesinde 25 bini aşkın kişiye, 20 tondan fazla gıda malzemesi ve ceket, kazak, mont, çorap ve battaniyeden oluşan kışlık malzeme paketlerini ulaştırdı.

Kunduz, Mezar-Şerif ve Kabil’de başlayan insani yardım çalışmaları Herat, Ghazni ve Meydan Wardak illerinde Afgan Kızılayı iş birliği ile sürdürülürken, son olarak Kunduz ve Mezar-ı Şerif’te yaşayan 750 aileye daha gıda ve kışlık malzeme yardımı ulaştırıldı. 

İki aydır bölgedeki yardım çalışmalarını yerinde koordine eden IBC Uluslararası Yardım Projeleri Direktörü Levent Recep Öztürk; “Dünyanın en büyük insani krizlerinden biriyle karşı karşıya olan Afganistan’da yüzleri bir nebze de olsa güldürebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz’’ derken Ramazan ayında planladıkları yardım programı ile 3000 aileye daha Ramazan gıda kolisi ve hijyen kitleri ulaştıracaklarını ifade etti.



AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

GAZZE’DE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN VERİLEN MÜCADELE

UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve B ...

AB SURİYE VE BÖLGENİN GELECEĞİNE DESTEK KONFERANSI BRÜKSEL’DE TAMAMLANDI

Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri konferansın açılış konuşmaları, paneli ve yuvarlak masa toplantısında da hiçbir ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN