YEMEN HALKI MAVİ HİLAL DESTEĞİ İLE HAYAT BULUYOR


Yemen’de savaş, 2015 yılından bu yana şiddetini artırarak devam ediyor. Pandeminin de etkileri ile birlikte ülke nüfusunun yüzde 80’i olan 24 milyon kişi neredeyse açlık sınırında bir yaşam mücadelesi veriyor. Yer altı su kaynaklarının tahrip olması ve kirlenmesi nedeniyle yaşanan su krizi de Yemenlilerin hayatını daha zor hale getiriyor. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 2019 yılından bu yana Yemen’de aktif faaliyet gösterirken, geçtiğimiz ramazan ayı boyunca bölgedeki 2000 ailenin temel gıda ihtiyacını karşıladı. Ayrıca; Abian ve Hadramod kamplarındaki 1000 savaş mağduru göçmen aileye günde 15 litre temiz su olacak şekilde, toplam 30 ton su ulaştırdı.

 

 

Yaşanan temiz su krizine yönelik bugüne kadar 200 köy ve yerleşim merkezinin temiz su sorununu çözen Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC), Kanadalı donör kuruluş IDRF ile birlikte bu yıl 22 su kuyusunu daha faaliyete geçirerek, 75 köye temiz su kaynağı sağlayacak.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Yemen Direktörü Rashad Al Saaidi, Mavi Hilal’in zor koşullarda özellikle kamplarda hayata tutunma mücadelesi veren iç savaş mağduru göçmen ailelere umut olmaya devam ettiğini ifade ederken, uluslararası yardım organizasyonlarının Yemen’de yaşanan krize yönelik yetersiz kaldığını vurguladı. Al Saaidi “Bu zor günlerde Mavi Hilal Vakfı olarak donör kuruluşlarımız kanalı ile yardımlarımız aralıksız sürüyor. Ramazan gıda paketleri, dışında en önemli ihtiyaç olan temiz suyu tankerlerimizle kamp alanlarını gezerek her aileye düzenli olarak dağıtıyoruz. Temiz su temini özellikle hava sıcaklıklarının arttığı bu dönemde hayati önem taşıyor” dedi.

 

 

Köy sakinlerinden Saleh Al Mahmod ise, yıllardır köyün 2 km. uzağındaki küçük dere yatağından binek hayvanlarla içme suyu taşıdıklarını belirterek, kuyunun faaliyete geçmesi ile çevredeki 4 köyün daha su ihtiyacının karşılanmış olduğunu ifade etti.

Al Mahmood: “Daha önce taşıyarak getirdiğimiz su, temiz olmuyordu şimdi 80 metre derinden temiz ve bol kaynak suyuna sahip olduk teşekkür ederiz ‘’ diyerek duygularını paylaştı.



AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

GAZZE’DE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN VERİLEN MÜCADELE

UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve B ...

AB SURİYE VE BÖLGENİN GELECEĞİNE DESTEK KONFERANSI BRÜKSEL’DE TAMAMLANDI

Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri konferansın açılış konuşmaları, paneli ve yuvarlak masa toplantısında da hiçbir ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN