ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KUZEY SURİYE YARDIM ÇALIŞMALARI KOORDİNATÖRÜ RAVDANUR CUMA, SOSYAL GİRİŞİMCİLİK GÜÇLENDİRME VE UYUM PROJESİ KAPSAMINDA MARDİN’DE


Kadınları ve gençleri desteklemeyi amaçlayan Türkiye'deki Mülteci ve Ev Sahibi Topluluklarda Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) 26 Mayıs’ta Mardin’de başladı.

Dünya Bankası, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı tarafından yürütülecek olan proje; sosyal girişimcilik alanında kapasite geliştirmek için çok sayıda organizasyon, toplantı, seminer, panel düzenleyerek farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Projenin açılış gününde konuşmacı olarak yer alan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kuzey Suriye Yardım Çalışmaları Koordinatörü Ravdanur Cuma; Mavi Hilal’in mülteci kadınlar ve gençlerin sosyal uyum süreçlerinin yönetilmesi ve desteklenmesine yönelik projelerini katılımcılarla paylaştı.

Ravdanur Cuma; “Türkiye Cumhuriyeti dil, din, etnisite ayrımı olmaksızın bu topraklarda yaşayan herkes için; özellikle de kadınların ve gençlerin girişimlerini destekleyerek umut ışığı olmuştur. Mülteci bir kız çocuğuyken kampta başlayan mücadeleme, bugün Uluslararası Mavi Hilal Vakfı ile devam ediyorum. Mavi Hilal, tarafsızlık prensibi ile hareket ederek, herkesin insanca bir hayat sürmesi için projeler tasarlar ve geliştirir. Binlerce mültecinin yaşam standardını yükseltmek hedefiyle; Sosyal Girişimcilik, Uyum ve Güçlendirme projesinin açılış toplantısında yer almak benim için oldukça gurur verici…” dedi.

Proje boyunca düzenlenecek eğitimlerle birlikte; Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Mardin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki atıl tesisler de yenilenerek en az 7 bin kişinin faydalanabileceği alanlar hayata geçirilecek. Bu alanlarda sosyal girişimlerin doğması ve gelişmesi için gerekli çalışmalar yürütülürken, anaokulları, atölyeler, pazarlar da aktif olarak faaliyet gösterecek.



ÇAD’DA BİNLERCE GÜLÜMSEYEN YÜZ!

Çad’da yaşanmaya devam eden toplumsal kriz, pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Ortaya çıkan olumsuz tablo ülk ...

FAS’IN KAHRAMAN KADINLARI…

Kadınların toplumsal hayata kazandırılmasının ve ekonomik özgürlüklerine sahip olmalarının büyük bir öneme sahi ...

GAZZE’DE HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Gazze’de geçtiğimiz Ekim ayından bu yana eşi benzeri görülmemiş insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN