15 TON TIBBİ MALZEME ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI DESTEĞİ İLE YEMEN’E ULAŞTI


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) ve Alman sağlık yardım kuruluşu Action Medeor iş birliği ile 15 ton tıbbi malzeme, Yemen’in Hadramud vilayetinde bulunan Mukalla limanına ulaştı.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Yemen ekibi, konteynerlerdeki tıbbi malzemeleri hastane ve kliniklere dağıtmak üzere Yemen Sağlık bakanlığı temsilcileri ile bir araya geldi.

Yemen’de resmi olarak akredite olan ve 2019 yılından bugüne yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC), Yemen’e 15 tonluk ilaç ve tıbbi sarf malzeme desteği sağladı.

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Muzaffer Baca, Yemen’de yaşanan insani krizin son dönemde tamamen unutulduğuna dikkat çekerek, “Yemen’de yaşanan ve 20 milyona yakın kişinin etkilendiği insani kriz son dönemde tamamen gözlerden uzak… Yardımların zaten yetersiz olduğu ülkede, kriz sona ermiş gibi, uluslararası kamuoyu gündeminden de tamamen çıkmış görünüyor. Ancak Yemen’de gıda ve medikal malzeme gibi temel ihtiyaçlar çok yetersiz. Bu çerçevede Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Yemen Sağlık Bakanlığı ile birlikte hastane ve kliniklere gereken tıbbi desteğin sağlanması ve hemşirelerin kapasitelerini geliştirmeye yönelik eğitimlere dair çalışmalarını sürüyor. Temel yaşam standartlarına dahi erişemeyen Yemen halkının yanında olmaya devam edeceğiz. ’’dedi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Yemen’de gıda dağıtımı, su kuyuları inşaası, sağlık ekipleri kapasite geliştirme ve medikal malzeme temini başlıklarında faaliyetlerini; resmi temsilciliği kanalı ile aralıksız sürdürüyor.



YEMEN’DE SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Yemen’de iç huzursuzluk 10 yıldan beri devam ediyor. Uzun süren çatışmalar pek çok sorunu da beraberinde getiriyor ...

DENGELERİN YERİNDEN OYNADIĞI ÜLKE: AFGANİSTAN

2021 yılında Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi ile birlikte sadece siyasi değil sosyal anlamda da pek &cced ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI’NIN UKRAYNA KHERSON’DAKİ EKİBİNE RUSYA TARAFINDAN DÜZENLENEN DRONE SALDIRISINDA İKİ YARDIM GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ, ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı; İnsani Yardım Ekibine Yapılan Barbarca Saldırıyı Şiddetle Kınıyor ve Tüm Dünyadaki İnsani Yardı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN