ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, KURBAN BAYRAMI’NDA DA AFGANİSTAN HALKININ YANINDA


Afganistan’da artan iç karışıklık, mevsim koşulları ve doğal afetler ülkeyi ciddi bir ekonomik ve insani krize sürüklerken, Afganistan halkı için temel ihtiyaçlara erişim gün geçtikçe zorlaşıyor.

22 Haziran 2022 tarihinde 5,9 büyüklüğünde bir depremle sarsılan ve 1036 kişinin yaşamını yitirdiği Paktika eyaleti, 5.1 büyüklüğünde bir depremle tekrar sarsıldı.

Deprem bölgesine yönelik acil yardım çalışmalarımız devam ederken, düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ihtiyaç analizleri ile temel insani yardım faaliyetlerimizi sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Afganistan ekibimiz, Kurban Bayramı’nda da temel beslenme ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik dağıtımlarını donör kuruluş IDRF desteği ile tamamladı.

BM Dünya Gıda Programı (WFP) Afganistan'daki durumun dünyanın en kötü insani krizine yol açabileceği uyarısında bulunurken, önümüzdeki aylarda gıdaya erişimde sorun yaşayabilecek kişi sayısının neredeyse 23 milyon, yani ülke nüfusunun yarısından fazlası olduğunu açıkladı.

 



AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

GAZZE’DE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN VERİLEN MÜCADELE

UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve B ...

AB SURİYE VE BÖLGENİN GELECEĞİNE DESTEK KONFERANSI BRÜKSEL’DE TAMAMLANDI

Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri konferansın açılış konuşmaları, paneli ve yuvarlak masa toplantısında da hiçbir ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN