BİNLERCE AİLENİN TEMEL İHTİYACINI KARŞILAYACAK GIDA / HİJYEN KİTLERİ, TIBBİ MALZEMELER VE AMBULANSLAR UKRAYNA HALKI İÇİN YOLA ÇIKTI


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı olarak savaşın vurduğu Ukrayna ve binlerce yerinden edilmiş göçmene kapılarını açan Moldova'da çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. 

Geçtiğimiz günlerde Moldova'da yaşayan 500 aile ile birlikte Odessa-Bolgrad ve diğer ilçelerde yaşayan 1000 aileye aylık beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak gıda paketleri dağıtımını tamamladık.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) olarak, Moldova'daki mülteciler ve Odessa ve Mikolaev'de barınan yerinden edilmiş göçmenler için, yıl sonuna kadar aylık gıda / hijyen paketleri sağlamayı sürdüreceğiz.

Aynı zamanda, Doğu Ukrayna'dan gelen insan akınının neden olduğu sağlık sorunlarına ve acil ihtiyaçlara yönelik tam teçhizatlı 3 tane ambulans Komrad, Vulkanesh ve Moldova'daki diğer hastanelere, Mavi Hilal Ukrayna ekibi tarafından sevk ediliyor.

Tüm bunlara ek olarak Ukrayna/Bolgrad ve Moldova/Kişinev/ Kongaz'daki mülteci kabul merkezlerinin, beslenme ve hijyen ihtiyaçlarına yönelik düzenli destek sağlarnırken; Odessa, Mikolaev ve Komrad'da bulunan sağlık kuruluşları için tıbbi cihaz / medikal destek malzemeleri de temin etmekteyiz.

Kapıda bekleyen ve bölgedeki yaşam şartlarını daha da zorlaştıracak olan kış mevsimine yönelik de hazırlıklarımızı başlattık ve on binlerce ısıtıcı ve battaniyeyi şimdiden ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.  

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı olarak, Ekim ayına kadar Odessa ve Mikolave’de iki temel sağlık ünitesi inşa edeceğiz ve Ukrayna'nın Odessa  / Bolgrad ilçelerindeki yerinden edilmiş göçmenler için günlük 2000 ekmek kapasiteli bir seyyar fırını hizmete açacağız.



YEMEN’DE SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Yemen’de iç huzursuzluk 10 yıldan beri devam ediyor. Uzun süren çatışmalar pek çok sorunu da beraberinde getiriyor ...

DENGELERİN YERİNDEN OYNADIĞI ÜLKE: AFGANİSTAN

2021 yılında Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi ile birlikte sadece siyasi değil sosyal anlamda da pek &cced ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI’NIN UKRAYNA KHERSON’DAKİ EKİBİNE RUSYA TARAFINDAN DÜZENLENEN DRONE SALDIRISINDA İKİ YARDIM GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ, ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı; İnsani Yardım Ekibine Yapılan Barbarca Saldırıyı Şiddetle Kınıyor ve Tüm Dünyadaki İnsani Yardı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN