AFGANİSTAN’DA HALKIN YÜZDE 85’İ AÇLIK SINIRINDA YAŞIYOR…


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı İnsani Yardım Çalışmalarının Neredeyse Durduğu Bölgeye Destek Sağlamayı Sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) hazırladığı son raporda 34 milyon Afganistanlının yoksulluk içinde yaşadığını açıklarken, ülkedeki güvenlik krizi nedeniyle insani yardım çalışmalarının da hızla azaldığını ifade etti. Özellikle Taliban yönetimi sivil toplum kuruluşlarında kadın personel çalışmasını yasakladığı için bölge daha da dezavantajlı bir konuma geldi.

1979 yılında Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı işgalinin hemen ardından yaşanan ve hala devam eden kriz ve iç savaş ortamı önemli bir alt yapı sorunu ile birlikte iç göçlere de neden oldu. 

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) geçtiğimiz hafta Afganistan’ın en fazla iç göçmen nüfusuna sahip vilayeti Kunduz’da Kırsal Rehabilitasyon ve Kalkınma Başkanlığı iş birliğiyle 350 ihtiyaç sahibi aileye gıda malzemeleri dağıtımını Kanadalı yardım kuruluşu IDRF desteği ile tamamladı.  

İç savaş ile birlikte, kuraklık ve Afganistan’ın yurt dışındaki mali kaynaklarının dondurulması ülkede ağır bir insani krize yol açıyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ise açlık sınırında yaşayanların sayısının ülke nüfusunun yüzde 85’ine denk geldiğine özellikle dikkat çekerek, 2023’te Afganistan için en az 4.6 milyar dolar yardım toplanması çağrısına atıfta bulundu.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı krizin ilk günlerinden bu yana bölgedeki çalışmalarını sürdürmekle birlikte, iş birliği yaptığı tüm uluslararası bağışçıların desteği ile önümüzdeki günlerde de Afganistan halkı için insani yardım projeleri geliştirmeye devam edecek.



AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

GAZZE’DE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN VERİLEN MÜCADELE

UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve B ...

AB SURİYE VE BÖLGENİN GELECEĞİNE DESTEK KONFERANSI BRÜKSEL’DE TAMAMLANDI

Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri konferansın açılış konuşmaları, paneli ve yuvarlak masa toplantısında da hiçbir ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN