Uluslararası STK IBC, Action Medeor ''BUCAK'' İki Ambulans İstasyonu Ceadir-Lungi ve Vulcanest için Tıbbi Ekipman Bağışladı


 

26 Haziran Çarşamba günü, Uluslararası STK IBC, Action Medeor "BUCAK" iki ambulans istasyonu Ceadir-Lungi ve Vulcanest için tıbbi ekipman bağışladı. Ekipman, doktorların insanlara zamanında ve kaliteli bir şekilde ilk yardım sağlamasına olanak tanıyacak.

Komrat'ta Ceadir-Lungi ve Vulcanest ambulans istasyonları için tıbbi ekipman transferi gerçekleştirildi. Gagauz Yeri Ambulans Dairesi Başkanı Vitaliy Dragoy'un da belirttiği gibi, insanlara kaliteli ve zamanında yardım sağlamak için bir hekimin sadece gerekli bilgiye değil, aynı zamanda modern ekipmana da ihtiyacı vardır.

“Ekipman temini için derin şükranlarımı sunuyorum. Bu da bölge sakinlerimize kaliteli hizmet sunulmasına yardımcı olacaktır” dedi.

Uluslararası sivil toplum kuruluşu IBC Action Medeor "BUCAK" mini elektrokardiyograflar, kalp durması sırasında yapay kalp masajı için cihazlar ve diğerleri sağladı.

Örgütün yöneticisi Agasy Mammadli, daha önce üç ilçeye üç ambulans bağışladıklarını ve ayrıca Gagavuz Yeri'ndeki hastaneler için ekipman getirdiklerini söyledi.

“Şimdi iyi ve çok gerekli ekipmanları getirdik. IBC, Action Medeor “BUCAK” organizasyonunun Yöneticisi, gelecekte işbirliğini sürdürmeyi ve yardım sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Proje yöneticisi Alena Kurdoglo, örgütün Ukrayna'dan gelen mültecilere yapılan yardımın yanı sıra Gagavuz Yeri sağlık sistemine de destek vermeye devam edeceğini kaydetti. Sağlık çalışanlarının hastalara üst düzey bakım verebilmesi için bu gereklidir.

Ekipman ambulanslara kurulacaktır. Ambulans çalışanları, bağışlanan ekipmanın sağlık görevlilerinin hastaları canlandırmasına yardımcı olacağını kaydetti.

"Bu modern bir ekipman. Açıkça söylemek gerekirse, bu ekipman insan faktörünü ortadan kaldırıyor. Vulcanesti ambulans istasyonu müdürü Alexander Mitioglo, "Kurulmuştur, kendi işlevleri vardır ve bu sayede yüksek kaliteli ilk yardım sağlamak mümkündür" dedi.

Her gün yüzlerce bölge sakinine yardım sağlayan Gagavuz Yeri bölge ambulansında 300'den fazla çalışan görev yapıyor. Sağladıkları yardımın kalitesi, malzeme ve teknik temellerinin ne kadar modern olacağına da bağlıdır.

 

Kaynak: 

https://grt.md/video-stanczii-skoroj-pomoshhi-chadyr-lungi-i-vulkanesht-poluchili-medoborudovanie-ot-mezhdunarodnoj-gumanitarnoj-organizaczii/

http://1tv.md/novosti2/1525-novosti-27-iyulya-2023-goda


Tarih: 28/07/2023

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN