LİBYA’DA SELDEN ETKİLENENLER İÇİN SICAK YEMEK DAĞITIMI DEVAM EDİYOR


Eylül ayının başlarında Derna'yı vuran ve binlerce insanı evsiz bırakan ve acil yardıma muhtaç hale getiren benzeri görülmemiş sel felaketinin ardından Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, bağışçılarının desteğiyle selden etkilenenler için bir acil Sıcak Yemek Projesi başlattı.

Sel felaketinin ardından ortaya çıkan bilanço ise oldukça ağırdı. Altyapı ve ulaşım hizmetleri zarar görmüş, sağlık hizmetleri ise sekteye uğramıştı. BM ve diğer insani yardım ortakları 16.000’i Derna’da olmak üzere ülke içinde 43.000’den fazla kişinin yerinden edilmiş durumda olduğunu tahmin ediyor. Bununla beraber bölgede yaşanan sel felaketinde ne yazık ki eşi benzeri görülmemiş büyük bir insani kayıp yaşandı. Yaşanan doğal afette 435 kişinin hayatını kaybettiği; 8.500’den fazla kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Libya’da zarar gören bölgelere ilk haftadan itibaren acil yardım çağrısını başlattı ve temel insani ihtiyaçları belirlemek için sahada aktif bir şekilde harekete geçti. Battaniye dağıtımının yanı sıra Sıcak Yemek Projesi, donörlerimiz Action Medeor, Aktion Deutschland Hilft ve Uluslararası Lions Kulüpleri Vakfı’nın cömert desteği ile hayata geçirildi.

Öte yandan bölgedeki projeler yalnızca sıcak yemek dağıtımı ile sınırlı olmamakla beraber; önümüzdeki aylarda Derna ve diğer bölgelerde selden etkilenen insanların hayat koşullarının yeniden tesis edilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sıcak Yemek projesi ile halen zorlu yaşam koşulları altında hayata tutunmaya çalışan, derme çatma kamplarda ve kamu tesislerinde barınan 1000 haneye günlük olarak yemek dağıtımı sağlanacak.

 



ÇAD’DA BİNLERCE GÜLÜMSEYEN YÜZ!

Çad’da yaşanmaya devam eden toplumsal kriz, pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Ortaya çıkan olumsuz tablo ülk ...

FAS’IN KAHRAMAN KADINLARI…

Kadınların toplumsal hayata kazandırılmasının ve ekonomik özgürlüklerine sahip olmalarının büyük bir öneme sahi ...

GAZZE’DE HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Gazze’de geçtiğimiz Ekim ayından bu yana eşi benzeri görülmemiş insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN