ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, UKRAYNA HALKINA DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR!


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, 2022 yılının Mart ayından bu yana Rusya saldırısından etkilenen Ukrayna halkına destek için sahada aktif bir şekilde yardımlarını sürdürüyor.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, savaştan zarar gören masum sivillere olan yardımları sağlayabilmek adına İlk olarak Güney Moldova'daki Ukraynalı mültecilerin ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi’nde bir ofis ve depo kurdu. Acil yardım çalışmalarını birkaç ay içinde güney sınırından Odessa Oblastı'na, Türkiye'den ihraç edilen yardımların giriş noktası olan Bolhrad'dan Mykolaiv'e ve ardından Kherson'a kadar genişletti.

Geçen süre zarfı içerisinde sağlık, gıda güvenliği, barınma, gıda dışı ürünler, su, sanitasyon ve hijyen (WASH) gibi pek çok başlık altında temel insani ihtiyaçlar ve yardımlar konusunda desteğini sürdürdü. Vakıf, sahada aktif bir şekilde ihtiyaçların karşılanması için çalışmalarına halen daha devam ediyor.

Yakınlarını, evlerini, eşlerini kaybeden Ukrayna halkı yaralarını sarmaya çalışırken 7 Şubat tarihinde Mykolaiv şehrinin Korabelny bölgesinde büyük bir bombardıman ile güne başladı. Rusya Federasyonu sivilleri insansız hava araçları (Şahedler) ve balistik füzelerle bombaladı. Gün ağardığında ise saldırının ağır sonuçları daha net bir şekilde görüldü. Orantısız güç kullanımı sonrasında yollarda büyük çukurlar meydana geldi. Kimi ev büyük hasar alarak oturulamaz hale geldi, kimi evin ise çatısı uçtu, pencereleri kırıldı.

Bombardımanın ardından pek çok ev oturulamaz hale geldi…

Bölgede aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, saldırının gerçekleştiği gün içerisinde BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA)’nin irtibata geçmesi ile bölgede 2 saat içerisinde donörü Action Medeor ile birlikte sıcak çorba ve ekmek dağıtımına başladı.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ukrayna halkına desteğini sürdürüyor

İlçe genelinde yaşanan bombardıman sebebi ile masum siviller şu anda su, gaz ve barınma sorununu derinden yaşıyor. Ne yazık ki ihtiyaçlar şu an her zamankinden çok daha fazla. Bu sebeple Uluslararası Mavi Hilal Vakfı bölgeye yardımlarını sürdürmeye devam edecek.



AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

GAZZE’DE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN VERİLEN MÜCADELE

UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve B ...

AB SURİYE VE BÖLGENİN GELECEĞİNE DESTEK KONFERANSI BRÜKSEL’DE TAMAMLANDI

Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri konferansın açılış konuşmaları, paneli ve yuvarlak masa toplantısında da hiçbir ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN