BURUK BİR BAYRAM SEVİNCİ: HATAY…


6 Şubat’ta yaşanan şiddetli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı illerden biri olan Hatay’da bayram telaşı yine buruk bir şekilde yaşanıyor.

Binlerce insanın hayatını, yakınlarını kaybetmesine neden olan şiddetli sarsıntılar beraberinde maddi zararları da getirdi. Binlerce insanın evini ve işyerini kaybetmesine neden olan beklenmedik deprem Hatay halkının hayatını bir gecede değiştirdi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, depremden zarar gören diğer illerde olduğu gibi Hatay’da da engin deneyimi ve tecrübesini adeta bir pusula olarak kullanarak bölge halkına her anlamda desteğe devam ediyor. Depremden sonra en büyük ve acil çözüme ulaştırılması gereken konulardan bir tanesinin barınma olduğunun bilincinde olan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın özverili adımlarının ardından 19 Ekim 2023 tarihinde Hatay'ın Serinyol bölgesinde AFAD ve Kore Uluslararası İşbirliği Ajansı (KOICA) koordinatörlüğünde Türkiye-Kore Dostluk Kenti'nin resmi açılışı gerçekleşti.  Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC), KOICA'nın İnsani Ortaklık Programı’nın bir parçası olan Türkiye-Kore Dostluk Kenti Projesi’ne Good Neighbors ortaklığıyla katıldı.

Binlerce insanın daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için hayata geçirilen Türkiye-Kore Dostluk Kenti’nde önceki bayramlarda olduğu gibi bu sene de buruk bir sevinç ile karşılandı. Bayramın hemen öncesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı iftar programı düzenlendi. Uzun yıllara dayanan kadim gelenek ve göreneklerini bu bayramda da sürdürmeye devam eden konteyner kent sakinlerini Uluslararası Mavi Hilal Vakfı çikolata ikram ederek kutladı. Üzerinden zaman geçse de kaybedilen yakınlara, sevdiklerine duyulan özlemleri pekiştiren bayram, bu sene de buruk bir heyecan ile geçti. Konteyner kentte  yaşanan tüm acılara rağmen umudun her zaman var olduğunu gösteren bayram ziyaretleri yoğun bir şekilde gerçekleşti.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı olarak, Hatay Serinyol dahil olmak üzere depremden etkilenen illerimizde bayramların buruk değil, büyük bir mutluluk ile karşılanması için desteğimizi ve faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.



ÇAD’DA BİNLERCE GÜLÜMSEYEN YÜZ!

Çad’da yaşanmaya devam eden toplumsal kriz, pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Ortaya çıkan olumsuz tablo ülk ...

FAS’IN KAHRAMAN KADINLARI…

Kadınların toplumsal hayata kazandırılmasının ve ekonomik özgürlüklerine sahip olmalarının büyük bir öneme sahi ...

GAZZE’DE HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Gazze’de geçtiğimiz Ekim ayından bu yana eşi benzeri görülmemiş insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN