KUZEY SURİYE’DE BAYRAM SEVİNCİ…


Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu her sene olduğu gibi bu sene de yaşatmaya devam eden Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Kuzey Suriye’de de ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü gülümsetti.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerin yanı sıra Kuzey Suriye’de de büyük zarara sebebiyet veren depremlerin ilk gününden itibaren bölgede aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Kuzey Suriye’de de deprem sebebiyle göçe maruz kalmış topluluklara yönelik mobil klinik, klinik, fizik tedavi ve psikolojik destek, konut ve su kuyusu gibi farklı başlıklar altında yardım projelerini büyük bir özveri ve titizlik ile devam ettiriyor.

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da paylaşmanın, hatırlanmanın ve bir arada olmanın mutluluğu çoğalttığının bilincinde olan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, bayramın hemen öncesinde Azez Bölgesi’nde bulunan Kara Köprü Kampı’nda ihtiyaç sahibi 500’ün üzerindeki aileye IDRF Kanada işbirliği ile birlikte gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdi. Ramazan ayı boyunca da bölgeye yardım elini uzatmaktan çekinmeyen Vakıf, sofralara destek; ailelere umut oldu. Bu vesile ile hanelere bayram sevincini erkenden getirdi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın bölgeye desteği yalnızca Ramazan ayı boyunca yapılan dağıtım ile de sınırlı kalmadı. Havaların henüz yeterince ısınmaması sebebi ile soğuk ile mücadele eden ihtiyaç sahibi aileleri de unutmayan Vakıf, Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ile ortak çalışmaları kapsamında 4 binin üzerinde kişiye sünger yatak ve battaniye dağıtımı da gerçekleştirdi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Sınır Tanımayan Doktorlar ile Kuzey Suriye’de ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşuyor…

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, bayramların neşe içerisinde geçtiği; kimsenin içerisinde bulunduğu zorlu şartlar sebebi ile ertesi günü nasıl geçireceğini düşünmek zorunda kalmadığı bir dünya için büyük bir titizlik ile yardım elini ihtiyaç sahibi insanlara uzatmaya devam edecek.



AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

GAZZE’DE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN VERİLEN MÜCADELE

UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve B ...

AB SURİYE VE BÖLGENİN GELECEĞİNE DESTEK KONFERANSI BRÜKSEL’DE TAMAMLANDI

Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri konferansın açılış konuşmaları, paneli ve yuvarlak masa toplantısında da hiçbir ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN