YEMEN: SUSUZLUĞUN PENÇESİNDE YAŞAM…


Yemen’de yaşanan toplumsal kriz ülke mekanizmasının işleyişini önemli ölçüde sekteye uğratıyor. Meydana gelen şartlardan en fazla etkilenen halk, başka bir problem ile de mücadele halinde, o da susuzluk…

Ekonomi başta olmak üzere, güvenli gıdaya erişim ve kamu hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar halkın yaşam şartlarını çok daha ağır bile hale getiriyor. Üstelik Yemen halkının %80’inin insani yardıma ihtiyacı olduğu tahmin ediliyor. Bu da mevcut hayat şartlarının vehametini gözler önüne seriyor.

Uzun süreden beri devam eden toplumsal krizin yankıları sürmeye devam ederken, temiz suya erişim yepyeni bir cephe de açılmasına neden oluyor. Ülke içerisinde yaşanan göçler yeraltı kaynakları yetersiz olan bölgeleri yaşam şartlarını çok daha zora sokuyor. Evlerini terk etmek zorunda kalan kalabalık topluluklar, bölge sakinlerinin üzerinde baskı hissetmesine neden oluyor.

Yemen’deki gelişmeleri yakından takip eden Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, IDRF Kanada ile birlikte bu duruma kalıcı bir çözüm sunabilmek için kolları sıvadı. Ülke içerisinde daha önce de bu yönde faaliyetlerini gerçekleştiren Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, yardıma ihtiyacı olan diğer bölgeleri de unutmadı. IDRF kanada ile birlikte Al Jisr, Kadmat, Markhoda, Aslan, Khamila, Bir-Al Sheikh, Khabat Al-Sloum, Khabat Al-Sabkha ve Kadmat Al-Feesh bölgelerinde su kuyularını faaliyete geçirdi.

Al Jisr ve Markhoda kuyuları Yemen halkına can suyu oldu…

Kuyu inşasının ilk adımının atıldığı bölge olan Al Jisr’de  yaşayan aileler yoksulluğun pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. Hava şartlarından dolayı barınma sıkıntısı da yaşayan bölgedeki aileler, burada açılan kuyu ile birlikte en büyük ihtiyaçlarından birini büyük bir sevinç ile karşılamaya başladı. Kadmat Al-Feesh ve Markhoda kuyularının açıldığı bölgede yaşayan yaklaşık olarak 3 binin üzerindeki ailenin de şikayetleri ve karşılaştıkları güç durumlar birbirinden çok farklı değil ancak hepsini ortak noktada buluşturan en önemli konu: susuzluk… Her iki bölgede de ayrı ayrı su kuyuları açılması için kolları sıvayan ve IDRF Kanada ile birlikte çalışmalarına hız kesmeden devam eden Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, uzattığı yardım eli ile bu burada yaşayan insanların umudu oldu.

Kadmat Al-Feesh ve ülkenin farklı bölgelerinde açılan kuyulardan su alan çocuklar…

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın ülke içerisindeki faaliyetleri diğer bölgelerde de hız kesmeden devam etti. Büyük bir yoksulluk ile mücadele eden ve barınmanın yanı sıra pek çok insani yardıma ihtiyaç duyan yaklaşık 2 binin üzerindeki ailenin bulunduğu bölgelere de IDRF Kanada’nın desteği ile ayrı ayrı su kuyuları inşa etti.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı olarak yardıma ihtiyaç duyan insanların yanında olmaya ve onların hayatlarını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.



ÇAD’DA BİNLERCE GÜLÜMSEYEN YÜZ!

Çad’da yaşanmaya devam eden toplumsal kriz, pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Ortaya çıkan olumsuz tablo ülk ...

FAS’IN KAHRAMAN KADINLARI…

Kadınların toplumsal hayata kazandırılmasının ve ekonomik özgürlüklerine sahip olmalarının büyük bir öneme sahi ...

GAZZE’DE HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Gazze’de geçtiğimiz Ekim ayından bu yana eşi benzeri görülmemiş insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN