İÇ SAVAŞTAKİ SUDAN AÇLIĞIN PENÇESİNDE: RAMAZAN’DA 1200 AİLEYE YARDIM ELİ UZATTIK


Sudan’da yaşanan iç savaş halkın yaşam şartlarını her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Pek çok insani yardıma ihtiyaç duyan Sudan halkının en önemli problemlerinden bir tanesi ise gıdaya erişememe…

Sudan temel insani ihtiyaçlara erişimde sıkıntı yaşayan ülkelerden bir tanesi. Halk sağlık, barınma, su, sanitasyon ve hijyen dahil olmak üzere pek çok başlık altında yardıma ihtiyaç duyuyor. 51 milyon nüfusa sahip olan Sudan’da Humanitarian Needs Overview (HNO)’in 2023 yılı için açıkladığı rapora göre ülkede 15.8 milyon kişinin yani toplam nüfusun yaklaşık üçte birinin ağır şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği ifade ediliyor. Üstelik mevcut durum Sudan halkı için ne yazık ki her geçen sene daha da kötü bir grafik çizmeye devam ediyor.

Kadınlar ve çocuklar açlıktan en fazla etkilenenler arasında yer alıyor

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA)’nin Global Humanitarian Overview 2024’de açıkladığı verilere göre dünya üzerinde yaklaşık olarak 300 milyon insan çatışmalar, iklim değişikliği ve çeşitli nedenlerden dolayı yardıma ihtiyaç duyuyor. Raporda, gelecek sene Doğu ve Güney Afrika’da 74.1 milyon insan için aynı durumun geçerli olacağı ifade ediliyor. Sudan’da yaşanan krizin bu rakamın neredeyse yüzde 40’ını oluşturduğu belirtiliyor. Bununla birlikte yine aynı rapor detayında 2023 yılının Ağustos ayından itibaren patlak veren çatışma sebebi ile Sudan’da karşılanması gereken ihtiyaçların giderek arttığı ve yardım edilmesi gereken insan sayısının 2024 yılında 30 milyona çıkacağının altı çiziliyor. Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana süregelen çatışmalar durumu daha da ağır bir hale getiriyor. Yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kalan 8,2 milyon ve ülke içerisinde yerinden edilen 6,5 milyon insandan fazlası açlığın pençesinde hayat mücadelesi veriyor.

Her felakette olduğu gibi burada da en fazla etkilenenlerden biri her zamanki gibi kadınlar ve çocuklar oluyor. Yaklaşık olarak 2,9 milyon çocuktan beş yaş altındaki 700.000 çocuk akut yetersiz beslenme tehdidi ile karşı karşıya… Gıdaya erişim problemini önleyecek bir çözüm bulanamadığı takdirde 200.000’i çocuk, hamile ve yeni annenin açlıkta hayatını kaybedeceği ifade ediliyor.

Sudan’daki gelişmeleri yakından takip eden Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, IDRF Kanada ile birlikte açlığın pençesinde yaşam mücadelesi veren Sudan halkının gıda problemine çözüm bulmak için harekete geçti. Devam eden çatışma sebebi ile Hartum’un kenar mahallelerine ve köylerine kaçmak zorunda kalan yaklaşık 1200 aileye (6000 kişi) Ramazan ayının beraberinde getirdiği bolluk, bereket ve birliktelik duygusu ile gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, IDRF Kanada ile birlikte Sudan halkına yardım eli uzattı

Çocukların ve kadınların yaşanan durumdan en az derecede etkilenmesini sağlamak için ülke içerisinde faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek olan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, IDRF Kanada ile birlikte Ramazan ayında gıda paketi yardımlarında çocukları da gözeterek 15 yaş altı yaklaşık 3400 çocuğun bu yardımdan faydalanmasını sağladı. Ülke içerisinde yaşanan ve milyonlarca insanın hayatını tehdit eden gıda sorununu çözmek için siz değerli donörlerimizin desteğine ihtiyacımız var.



ÇAD’DA BİNLERCE GÜLÜMSEYEN YÜZ!

Çad’da yaşanmaya devam eden toplumsal kriz, pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Ortaya çıkan olumsuz tablo ülk ...

FAS’IN KAHRAMAN KADINLARI…

Kadınların toplumsal hayata kazandırılmasının ve ekonomik özgürlüklerine sahip olmalarının büyük bir öneme sahi ...

GAZZE’DE HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Gazze’de geçtiğimiz Ekim ayından bu yana eşi benzeri görülmemiş insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN