MAVİ HİLAL KÖYÜ: UMUTLARIN YENİDEN YEŞERDİĞİ BİR VAHA SURİYE'NİN YÜREĞİ HALEP'TE, UMUDUN IŞIĞI YENİDEN DOĞUYOR!


Depremin derin yaralar açtığı Suriye'nin kuzeyinde, Mavi Hilal Vakfı olarak yeni bir umut fidanı diktik. Mavi Hilal Köyü projemizle, 100 aileye sıcak bir yuva sunmayı hedefliyoruz. Temmuz ayının başında inşaatına başladığımız köyümüz, IDRF Canada iş birliğiyle 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak.

Neden Mavi Hilal Köyü?

Bir evden daha fazlasını inşa ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, depremden etkilenen ailelerin en temel ihtiyaçlarından biri barınma. Ve biz bu ihtiyacı karşılamakla kalmayıp, onlara yeni bir başlangıç yapma fırsatı sunuyoruz. Sadece dört duvar arasında değil, kalplerde de bir yuva inşa ediyoruz.

Köyümüzde neler var?

  • 100 konut: Her biri 2+1, 70 metrekarelik, depreme dayanıklı ve modern konutlar.
  • Toplum merkezi: Komşuluk ilişkilerini güçlendirecek, sosyal etkinliklerin yapılacağı bir alan.
  • Çevre düzenlemesi: Yeşil alanlar, oyun parkları ve dinlenme köşeleriyle donatılmış bir yaşam alanı.
  • Altyapı: Su, elektrik, kanalizasyon gibi tüm altyapı hizmetleri.

Mavi Hilal Köyü neden Halep’te inşa ediliyor?

Projemizi, Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesine bağlı Ahterin bölgesinde hayata geçiriyoruz. Bu bölge, depremden en çok etkilenen bölgelerden biri. Bölgede zaten var olan okul, sağlık ocağı, cami ve su deposu gibi kamu hizmetlerine ek olarak, köyümüzle birlikte bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına da katkı sağlayacağız.

Kimlerle iş birliği yapıyoruz?

Kilis Valiliği, AFAD bölge koordinatörlüğü ve Ahterin Yerel Meclisi ile iş birliği içinde yürüttüğümüz bu projede, yerel halkın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı amaçlıyoruz.

Neden bu kadar hızlı?

Depremzedelerin acil barınma ihtiyacını göz önünde bulundurarak, projeyi mümkün olan en kısa sürede tamamlamak için çalışıyoruz. Ekiplerimiz, en kaliteli malzemeleri kullanarak, titizlikle çalışıyor. 30 gün içinde örnek dairemiz hazır olacak ve kısa süre sonra tüm konutların anahtarları sahiplerine teslim edilecek.

Mavi Hilal Köyü, sadece bir proje değil, bir umut!

Bu proje, sadece bir inşaat işi değil, aynı zamanda insanlara umut veren bir çalışma. Depremden etkilenen ailelerin yüzlerindeki gülümsemeyi görmek, bizim için en büyük ödül olacak.



YEMEN’DE SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Yemen’de iç huzursuzluk 10 yıldan beri devam ediyor. Uzun süren çatışmalar pek çok sorunu da beraberinde getiriyor ...

DENGELERİN YERİNDEN OYNADIĞI ÜLKE: AFGANİSTAN

2021 yılında Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi ile birlikte sadece siyasi değil sosyal anlamda da pek &cced ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI’NIN UKRAYNA KHERSON’DAKİ EKİBİNE RUSYA TARAFINDAN DÜZENLENEN DRONE SALDIRISINDA İKİ YARDIM GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ, ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı; İnsani Yardım Ekibine Yapılan Barbarca Saldırıyı Şiddetle Kınıyor ve Tüm Dünyadaki İnsani Yardı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN