ESNET BASIN TOPLANTISINDA DEPREM HASARLARININ AZALTILMASI ve GÜVENLİK AĞI OLUŞTURULMASI KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ


Proje de genel olarak Karadeniz Havzası’nda deprem sonucu oluşabilecek doğal afet yıkımlarının önüne geçilmesi, ortak gözlem ve müdahale planlarının oluşturulması amaçlanmaktadır. Proje bu amaç ile birlikte Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, Romanya Ulusal Yeryüzü Fizik Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, Bulgar Bilim Akademisi Jeofizik Enstitüsü, Moldova Bilim Akademisi Jeoloji ve Sismoloji Enstitüsü çoklu işbirliğince uygulanmaktadır. 
Bu bağlamda Projenin hazırlık çalışmalarının ve Romanya’da düzenlenen Proje Açılış Konferansının tamamlanmasının ardından Projenin basın toplantısı İstanbul’da 12 Temmuz 2012 ‘de düzenlenmiştir. Toplantıda Projenin basına ve Proje paydaşlarına sunumu gerçekleştirilmiştir.  
 
Toplantıya basın, Proje ortakları ve Ulusal Proje Paydaş Kurumları katılımda bulunmuşlardır. Katılımcılar kısa sunumlar yaparken Projenin uygulandığı ülkelerde özellikle acil müdahale ve koruma alanları ile ilgili Projenin potansiyel taşıyan etkilerini güçlü kılan yönlerini vurgulamıştırlar.  
Toplantıya katılan Kurumlar ve Temsilcileri; T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD, Deprem Dairesi Jeofizik Yüksek Mühendisi Sami ZÜNBÜL,  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü KRDAE Ulusal Deprem İzleme Merkez UDIM Müdürü Dr.Doğan KALAFAT, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü KRDAE Deprem Mühendisliği Bölümü Doç.Dr.Eren UÇKAN ve Yard.Doç.Dr.Can ZÜLFİKAR, T.C.Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi UMKE İstanbul Şube Direktörü Uzman Doktor Ferudun ÇELİKMEN, T.C.İstanbul Valiliği, İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi IPKB Yüksek İnşaat Mühendisi Numan TÜFEKÇİ, T.C.İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi AFAM Direktörü ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr.Kubilay KAPTAN, Romanya Ulusal Yeryüzü Fizik Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü NIEP Araştırma Görevlisi Toma Danila DRAGOS ve  Moldova Bilim Akademisi Jeoloji ve Sismoloji Enstitüsü IGS’den Dr.Rashid BURTIEV katılımda bulunmuşlardır.  
 
Toplantıda görüşülen konular 27-28 Eylül 2012 olarak programlanan ve İstanbul’da Uluslararası düzenlenecek Bölgesel Çalıştay hazırlık çalışmaları için oldukça önemli çıktılar olarak kayda alınmış, projenin ilerleyen dönemlerine yönelik stratejik eylem planı oluşturulmuştur. 


MİKOLAYİV HALKINA SICAK DESTEK…

Rusya ve Ukrayna arasında 2022 yılının Mart ayından beri yaşanan çatışmalar, sivillerin yaşam koşullarını olumsuz yönde etkil ...

LÜBNAN: ÇATIŞMANIN GÖLGESİNDE…

Lübnan’da 2006 yılından bu yana yaşanan çatışmalar sağlık, ekonomi ve günlük hayatı derinden etkiliyor. İsrail v ...

YEMEN’DE SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Yemen’de iç huzursuzluk 10 yıldan beri devam ediyor. Uzun süren çatışmalar pek çok sorunu da beraberinde getiriyor ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN