Türkçe kurslarımıza katılan Suriyeli gençlerin kariyer hedeflerini belirlerken farklı meslek gruplarını tanımaları ve eğitim alanlarını belirleyebilmeleri için gastronomi ve mutfak sanatları sektörü üzerine bir seminer ve atölye gerçekleştirildi. İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ’nden Araştırma Görevlisi Çise Gökçe tarafından gerçekleştirilen seminer ve atölyede, önce gastronomi ve mutfak sanatları alanı ve bu alandaki kariyer fırsatları hakkında bilgi edinen Suriyeli gençler, düzenlenen atölye ile de profesyonel bir cupcake hazırlama deneyimi yaşadılar. Seminer boyunca bu alanda çalışmak isteyen gençler, hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı noktalarında çok dilli bireyler olarak ne gibi avantajlara sahip olduklarını kavrayarak, çalışma koşulları ile ilgili bilgi edindiler. Yemek kültürü üzerinden ortak zevkler ve tatlar hakkında konuşan gençler, daha sonra kendi yaptıkları kekleri tatma fırsatı buldular.