ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, KURBAN BAYRAMI’NDA DA AFGANİSTAN HALKININ YANINDA


Afganistan’da artan iç karışıklık, mevsim koşulları ve doğal afetler ülkeyi ciddi bir ekonomik ve insani krize sürüklerken, Afganistan halkı için temel ihtiyaçlara erişim gün geçtikçe zorlaşıyor.

22 Haziran 2022 tarihinde 5,9 büyüklüğünde bir depremle sarsılan ve 1036 kişinin yaşamını yitirdiği Paktika eyaleti, 5.1 büyüklüğünde bir depremle tekrar sarsıldı.

Deprem bölgesine yönelik acil yardım çalışmalarımız devam ederken, düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ihtiyaç analizleri ile temel insani yardım faaliyetlerimizi sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Afganistan ekibimiz, Kurban Bayramı’nda da temel beslenme ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik dağıtımlarını donör kuruluş IDRF desteği ile tamamladı.

BM Dünya Gıda Programı (WFP) Afganistan'daki durumun dünyanın en kötü insani krizine yol açabileceği uyarısında bulunurken, önümüzdeki aylarda gıdaya erişimde sorun yaşayabilecek kişi sayısının neredeyse 23 milyon, yani ülke nüfusunun yarısından fazlası olduğunu açıkladı.

 



YEMEN’DE SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Yemen’de iç huzursuzluk 10 yıldan beri devam ediyor. Uzun süren çatışmalar pek çok sorunu da beraberinde getiriyor ...

DENGELERİN YERİNDEN OYNADIĞI ÜLKE: AFGANİSTAN

2021 yılında Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi ile birlikte sadece siyasi değil sosyal anlamda da pek &cced ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI’NIN UKRAYNA KHERSON’DAKİ EKİBİNE RUSYA TARAFINDAN DÜZENLENEN DRONE SALDIRISINDA İKİ YARDIM GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ, ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı; İnsani Yardım Ekibine Yapılan Barbarca Saldırıyı Şiddetle Kınıyor ve Tüm Dünyadaki İnsani Yardı ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN